Fiança de 8 milions per al predecessor de Bárcenas

El jutge Ruz considera que Ángel Sanchís va ajudar Barcenas a blanquejar els diners i a amagar el seu origen i veritable propietari
Antoni Bassas
Antoni Bassas

El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, qui investiga els papers de Bárcenas, ha imposat una fiança civil de 8 milions d’euros a l’extresorer d’Aliança Popular Ángel Sanchís. El predecessor de Bárcenas està acusat d’haver ajudat a aquest a blanquejar els diners que han aparegut en els seus comptes de Suïssa.

Segons la interlocutòria del jutge Ruz, Sanchís hauria ajudat Bárcenas a ocultar els diners que tenia emmagatzemat en comptes suïssos quan es van destapar els documents secrets amb la suposada comptabilitat B del Partit Popular en 2009. Bárcenas hauria transferit tres milions d’euros a un compte de Sanchís al banc HSBC de Nova York, que segons aquest últim eren un préstec personal per als seus negocis a Argentina.

El magistrat acusa Sanchís d’haver ajudat a Bárcenas a blanquejar els seus diners i fins i tot a amagar l’origen del capital i el seu veritable propietari. També considera que podrien haver cooperat per repatriar els diners a Espanya.

Sanchís té deu dies per dipositar la fiança amb la qual cobrir una condemna en un possible judici. De no presentar els diners, el jutge procedirà a embargar la finca de cítrics que posseeix a Argentina, que de moment té embargades els comptes, una mesura de la que l’extresorer d’Aliança Popular s’ha queixat en assegurar que li pot portar a la insolvència.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari