Tarifes d’internet a mida de Telefónica

Brussel·les exigeix a Espanya canviar els preus que la companyia cobra als altres operadors per accedir a la banda ampla
Edifici Telefónica de Barcelona
Edifici Telefónica de Barcelona

La Comissió Europea ha sol·licitat a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) que modifiqui o retiri els preus que el operador dominant, Telefónica, cobra als altres operadors del mercat que comercialitzen serveis de banda ampla a través de la seva xarxa.

 

Brussel·les considera que l’actual pla de tarifes podria ser incompatible amb les normes de la UE sobre les telecomunicacions, atemptar contra la competència i no promoure la inversió en la banda d’ampla d’alta velocitat.

 

Segons la CE, el model actual que regeix a Espanya té com a conseqüència una tarifa sobredimensionada que pot arribar a superar en més del 50% la quantitat corresponent a costos eficaços. Per aquest motiu, exigeix a la CNMC que adapti la seva proposta a la normativa de la UE.

 

La Comissió ha recordat que la normativa sobre telecomunicacions de la UE exigeix als Estats que promoguin la competència i els interessos dels consumidors i avancin cap al mercat únic europeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides