L’os NovaGalicia Banc

Acció coordinada de la PAH per desbloquejar les negociacions amb l'entitat rescatada pel Frob
Título de la imagen
Título de la imagen

Nova acció coordinada de les Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, aquest dimecres, arreu del territori per desbloquejar les negociacions entre de clients endeutats i l’entitat NovaGalicia Banc. Desenes d’afectats han bloquejat pacíficament l’entrada de quatre oficines d’aquesta entitat a Barcelona i algunes altres a la resta de Catalunya.

Les PAHs catalanes denuncien que Novagalicia Banc “persisteix en l’actitud de no atendre cap de les peticions dels afectats”. En un comunicat, la Plataforma recorda que el passat 24 de juliol es va realitzar una acció en la que es va ocupar l’oficina central de l’entitat amb l’objectiu de reclamar un interlocutor vàlid per negociar soluciones pels afectats. Es va aconseguir aleshores un acord signat amb l’entitat que va designar un interlocutor i es va comprometre a presentar propostes per cada cas.

Però tres mesos desrpés, diu el comunicat, no s’ha realitzat cap dels punts pactats. La PAH demana que es designi un nou interlocutor, perquè considera “pèssim” l’actual, Roberto Lado de Galicia, i es compleixin els acords.

Novagalicia Banc, anteriorment NovaCaixaGalicia, és una de les entitats rescatades pel FROB amb diners públics al 2011. Concretament, es van destinar 9.000 milions d’euros a sanejar l’entitat. El comunicat de la PAH també recull que actualment hi ha cinc ex-directius de l’entitat imptats a l’Audiència Nacional per delictes d’administració deslleial i/o apropiació indeguda. A més de plans de pensions, va pagar 23 milions d’euros a alts càrrecs com José Luís Pego, Gregorio Gorriarán, José García Paredes o Óscar Rodríguez Estrada, en concepte d’indemnització.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari