Grècia talla l’aixeta als neonazis

El Parlament decideix deixar sense fons estatals al partit neonazi Alba Daurada
FAVB
FAVB

El Parlament Grec ha aprovat aquest dimecres una moció perquè el partit d’ideologia neonazi Alba Daurada deixi de rebre fons de l’Estat, com la resta de formacions amb representació en la càmera hel·lena.

En les últimes setmanes, Alba Daurada veia com es retirava la immunitat diplomàtica que tenen els diputats a sis dels seus parlamentaris, acusats de pertànyer a una organització criminal i dur a terme actes terroristes, com l’assassinat del famós cantant de hip-hop i activista antifeixista Pavlos Fyssas, que va estar el detonant de les detencions de varis dels seus líders, entre ells el seu president, Nikolaos Mihaloliakos, o el seu portaveu, Elias Kasidiaris.

Alba Daurada ha aconseguit un important suport en el poble grec, que davant la situació de crisi ha vist florir els sentiments racistes i les agressions a estrangers, que en molts casos s’han produït amb impunitat. El partit, amb 18 diputats, es va convertir a les passades eleccions en la tercera força política del país.

La formació ultradretana ha rebut en 2013 873.000 euros de fons estatals, dins dels 11 milions d’euros que es reparteixen els partits amb representació parlamentària. La decisió de retirar-los la subvenció es va aprovar amb 235 vots a favor dels 300 possibles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides