Boi Ruiz defensa la gestió del director del CatSalut

La PARS comprova que Padrosa, número dos de Salut, és encara l'apoderat de quatre empreses amb contractes vigents amb la Generalitat
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

“Tothom que ve a l’Administració arriba d’algun lloc i va a algun lloc”. Amb aquestes paraules, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha tornat a rebutjar la teoria de les ‘portes giratòries’ entre la sanitat pública i la privada, segons la qual directius del sector privat accedeixen a càrrecs públics i prenen decisions per al seu benefici present o futur. Ruiz negava així la presumpta incompatibilitat de càrrecs del seu número dos, Josep Maria Padrosa, el director del CatSalut, al costat del qual va comparèixer dijous a la Comissió de Salut del Parlament.

 

La Plataforma d’Afectats per les Retallades Sanitàries, la PARS, havia escalfat la compareixença publicant que Padrosa figura encara com a apoderat de set empreses sanitàries, tot i que al passat mes de juny va declarar que havia estat donat de baixa de tots els seus càrrecs a la privada.

 

Quatre d’aquestes set empreses pertanyen al hólding Corporación Fisiogestión, que té contractes vigents amb el CatSalut. La PARS manté que continua havent-hi un conflicte d’interessos, ja que Padrosa manté els càrrecs de responsabilitat en empreses proveïdores de serveis sanitaris del CatSalut, l’entitat pública que dirigeix.

 

Segons Ruiz, la senzilla explicació de tot plegat és que el hòlding Corporación Fisiogestión no va donar de baixa al registre mercantil els poders de Padrosa, qui assegura que els contractes que ell va signar amb el grup pertanyien a concursos anteriors al moment en què va prendre possessió del càrrec.

 

Les empreses de les quals Padrosa era l’apoderat van facturar al CatSalut, organisme que concentra més del 90% del pressupost del Departament de Salut, més de 14 milions d’euros el passat 2012. El cas el va destapar gràcies al treball de la mateixa PARS, que va forçar l”Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) a obrir una investigació al respecte, de la qual no es coneixen encara els resultats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides