El Govern destitueix el comissari que investiga el cas Bárcenas

Aquest és el quart canvi de responsable de la Comissaria General de Policia Judicial en dos anys
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El Govern espanyol ha anunciat aquest dijous el cessament del comissari que dirigeix les investigacions del cas Gürtel i el cas Bárcenas. José García Losada, el policia destituït, ha ocupat el càrrec durant 15 mesos en els quals s’han elaborat informes sota el seu comandament que han servit al jutge Ruz per impulsar una causa separada en la trama Gürtel sobre els papers de Bárcenas i per implicar a la Ministra de Sanitat, Ana Mato, i el seu marit, amb la xarxa de suborns que dirigia Francisco Correa.

El càrrec de Comissari General de la Policia Judicial està habilitat per investigar tots els delictes rellevants excepte els relacionats amb el terrorisme. Segons informa Eldiario.es, la destitució de Losada es deu al malestar existent entre membres del govern i del partit que ho recolza, el PP, amb l’elaboració d’aquests informes, que des de Gènova s’esperava que frenés.

Losada prové de Galícia, on va fer carrera en la lluita contra el narcotràfic. Posteriorment, ja va exercir el càrrec del que ara l’han cessat als Governs de José María Aznar. Segons les fonts consultades per Eldiario.es, Losada coneixia des de juliol la seva destitució, quan li va ser comunicada pel seu superior, el director general de la Policia, Ignacio Cosidó; encara que el cessament es va retardar per decor després d’unes declaracions de Mariano Rajoy en les quals va assegurar que ningú li imposava fiscals o policies.

Les pressions polítiques en el Ministeri que dirigeix el català Jorge Fernández Díaz sobre la investigació del cas Bárcenas eren molt forts, però el comissari Losada no s’havia deixat influenciar pel que finalment s’ha optat per la seva destitució. Ara li substituirà el comissari Santiago Sánchez, que serà el quart policia que ocupa el càrrec en els dos anys que fa que Cosidó dirigeix el cos. La destitució de Losada s’ha disimulat dins d’una reestructuració policial, en la qual ara l’han nombrat cap de la Divisió Econòmica i Tècnica, un càrrec sense rellevància.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.