Els treballadors catalans són un 23,4% més pobres que en 2009

Baixa considerablement el poder adquisitiu dels treballadors a conseqüència de les retallades salarials i l'augment dels preus
Ambulàncies
Ambulàncies

La UGT de Catalunya ha presentat aquest dijous un informe sobre la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els treballadors i les treballadores entre els anys 2009 i 2012. De mitjana, cada treballador era un 23,4% més ric fa quatre anys que l’any passat.

Moltes empreses han aprofitat la reforma laboral aprovada pel Partit Popular per aplicar retallades salarials. D’altra banda, molts treballadors, tant del sector públic com del privat, han vist com se’ls congelava el sou i no s’aplicava l’augment de l’IPC interanual. Amb aquesta darrera mesura, els assalariats han perdut un 8,6% de poder adquisitiu a Catalunya. Mentre els preus continuen pujant, els salaris es mantenen iguals.

La UGT ha estudiat 50 casos reals atesos pels seus Serveis Jurídics i amb sentència ferma per realitzar aquest informe. Tots ells són per modificacions substancials de les condicions de treball (Art. 41 E.T.) i per causes tècniques, organitzatives o de producció, on l’empresa podrà inaplicar el sistema de remuneració i quantia salarial (82.3 E.T.).

Gràcies a la reforma del Partit Popular, avui l’empresari sense tenir que demostrar perdudes en els seus balanços, o problemes en la seva producció o organització et rebaixa el salari i punt. Tanmateix succeeix amb els EROS. Això ha comportat que entre 2009 i 2012 el 40% de les empreses hagin retallat els sous entre un 11% i un 35%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides