L’Audiència Nacional investigarà les preferents de Catalunya Caixa

El tribunal revoca la decisió del jutge Andreu, qui havia arxivat la causa, i li ordena reobrir-la
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona

L’Audiència Nacional ha acceptat el recurs presentat per l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) i ha ordenat al jutge Andreu que reobri la investigació sobre Catalunya Caixa, a la qual s’acusa de vendre productes tòxics, com preferents, swaps, clàusules terra o deute subordinat.

El magistrat titular del tribunal número quart de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, va arxivar la querella l’abril passat i es va reafirmar en la seva decisió al juny. Ara, l’Audiència Nacional li ha recriminat que prengués una decisió “prematura” per no considerar delicte la venda de “productes denominats públicament com a tòxics a consumidors sense formació financera”.

Segons l’Audiència Nacional, “les swaps, clàusules terra de les hipoteques, participacions preferents i deute subordinat” són exemples de productes tòxics que els clients compraven “guiats o aconsellats pels comercials o directors de les sucursals bancàries amb les que sempre han treballat”.

La querella es dirigeix contra el Consell d’Administració de l’entitat per delictes d’estafa i apropiació indeguda. El jutge haurà d’investigar si el comportament de Catalunya Caixa és constitutiu de delicte. Això si, l’Audiència Nacional entén que els actuals directius de l’entitat “no tenen cap responsabilitat en l’endós i comercialització d’aquests productes”. La interlocutòria del tribunal ha criticat també que els querellants, Adicae, no aportessin la documentació necessària per demostrar l’existència d’aquestes operacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides