EUA preveu una fuga d’empreses amb la independència

Mas replica amb el lideratge català en inversió estrangera
Jaume Malet, president de la Cambra de Comerç d'EUA a Espanya
Jaume Malet, president de la Cambra de Comerç d'EUA a Espanya

Un col·lectiu d’empresaris estrangers ha parlat de les conseqüències que tindria la declaració unilateral d’independència de Catalunya que aquest dimecres ha insinuat Duran i Lleida a Rajoy al Congrés.

El president de la Cambra de Comerç d’EUA a Espanya, Jaume Malet, ha assegurat que la independència duria una pèrdua d’empreses i inversions nord-americanes: “Hi ha una preocupació molt gran per part de la inversió estrangera en general i americana, que podria provocar una deslocalització massiva de llocs de treball i d’inversió”, ha dit.

El dirigent ha argumentat el mercat potencial de 47 milions d’espanyols vers els set milions de catalans com un dels greuges que comportaria la independència de la comunitat.

“A ningú li interessa invertir en un mercat que es reduirà i que té un futur incert”, ha resumit Malet, el tarannà empresarial.

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha donat la raó a Malet en considerar “normal” que algunes corporacions es plantegin abandonar Catalunya en cas d’independitzar-se. “Perquè a la UE i a l’Eurozona no tindria cap tipus de cabuda” aquesta situació, ha augurat.

El president català, Artur Mas, ha respost amb dades. Catalunya segueix sent “un país de fort atractiu” i que una mostra evident d’aquesta realitat és el fet que “el 2012, malgrat el soroll polític, Catalunya va ser la regió continental europea que va tenir més captació d’inversió”, i, en el primer semestre del 2013, ha estat la segona.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari