“Saben què és la màfia? Comprin-se un mirall”

El tràngol en silenci dels dos exdirigents de Caixa Penedès al Parlament
David Fernàndez, a la comissió parlamentària
David Fernàndez, a la comissió parlamentària

“Bon dia diputats i imputats i bon dia també impunitat. No acceptarem les explicacions de guardar silenci, perquè això és complicitat, i farem igualment les preguntes que teníem preparades”, així ha començat el diputat del grup mixt, David Fernàndez, la seva intervenció a la comissió parlamentària d’aquest dilluns, que investiga irregularitats en els processos de fusió de les caixes d’estalvi.

Al banc dels compareixents hi havia els exdirectors generals de Caixa Penedès, Ricard Pagès i Manuel Troyano, que s’han negat a respondre cap de les preguntes que els han formulat els diputats. Els dos exdirectius de l’entitat que ha adquirit el banc de Sabadell s’han limitat a llegir l’argument que han donat per guardar silenci: “que no es facin judicis paral·lels” que puguin “influenciar” en el procés judicial que tenen obert.

“Pensa tornar, senyor Pagès, els 11 milions que s’ha embutxacat il·lícitament. I els sis milions, senyor Troyano, en un context de crisi i un 30% d’atur. Dos milions de pobres a Catalunya i vostès fent-se d’or, quina consideració moral els suscita?“, ha reblat Fernàndez davant el silenci dels dos exdirigents.

“A tota la ciutadania li agradaria saber com s’organitza un saqueig durant tant de temps i de forma continuada”, ha dit. “Saben què és l’Omertà, el silenci mafiós, saben què és la màfia? Comprin-se un mirall, se’l posen al davant i veuran la màfia al davant. Vergonya”, ha conclòs la intervenció el diputat de la CUP.

Anticorrupció ha demanat tres anys i mig de presó per a Pagès, per assignar-se una pensió milionària, i tres anys per a Troyano. El fiscal considera que, juntament amb altres exdirectius, es van adjudicar 31,6 milions d’euros en plans de pensions sense comunicar-ho a l’entitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides