Detingut per filtrar sous que ara són públics

Els Mossos no descarten que hi hagi més persones implicades en la filtració dels salaris de TV3, que llavors eren confidencials
CCMA
CCMA

El treballador de TV3 detingut per la presumpta filtració d’un llistat amb els sous dels empleats de la cadena, i les seves indemnitzacions en cas d’acomiadament, passarà dissabte a disposició judicial en un jutjat de Gavà. Està previst que se li imputi un delicte de descobriment i revelació de secrets d’empresa, per suposadament haver accedit al correu personal del president de la Corporació Catalana de MItjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, per obtenir i reenviar una informació que llavors era confidencial.

 

Els fets es van produir a l’agost del 2012, quan l’amenaça d’un ERO ja planejava sobre la seu de la televisió pública catalana a Sant Joan Despí. En aquell moment, el criteri de transparència no s’aplicava amb els salaris dels responsables de la televisió pública. Es van conèixer l’abril passat, quan la Generalitat finalment va cedir i Duart els va fer públics a la comissió de control de la CCMA al Parlament.

 

El salari més alt corresponia al director de TVC, Eugeni Sallent, amb 164.966 euros; seguit pel president de la CCMA, el mateix Duart, amb 129.679 euros. El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, el director d’estratègia i marca de la CCMA i el director de gestió i recursos percebien prop de 107.000 cadascú. En total, 1,1 milions entre els deu integrants dels òrgans directius de la Corporació.

 

El Comitè d’empresa de TVC ha demanat respecte per la presumpció d’innocència del treballador detingut “mentre es duen endavant les investigacions que confirmin o no els càrrecs que se li imputen”. Els Mossos atribueixen al detingut la filtració d’unes dades que en aquell moment eren confidencials, però no descarten la implicació de altres persones relacionades amb els fets.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari