Una mort al Raval sota sospita

El jutge encarrega la investigació a la policia espanyola per esclarir la mort de la víctima després d'una disputa amb els mossos
Mossos recurs
Mossos recurs

El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona, que porta la investigació del cas de la mort de l’home que va tenir un altercat amb uns agents dels Mossos d’Esquadra al carrer Aurora del barri del Raval, ha acordat encarregar la investigació a la Policia espanyola. El jutge ha pres aquesta decisió per “garantir l’objectivitat i l’imparcialitat”, una mesura que es sol prendre quan hi ha cossos policials implicats.

 

La mort d’aquest home de 50 anys ha provocat força polèmica per les circumstàncies dels fets que van tenir lloc la matinada de diumenge. Els mossos d’esquadra van rebre un avís sobre una baralla i quan van arribar hi havia la víctima que ja presentava diverses ferides i la cara ensangonada després de barallar-se amb un altre home, segons la versió de la policia catalana. La víctima va patir una aturada cardíaca quan els policies van intentar emmanillar-lo i va perdre la vida al voltant de les 3 de la matinada a l’Hospital Clínic, després de diversos intents fallits de reanimació.

 

Les versions que donen els mossos d’esquadra implicats en els fets xoquen amb algunes declaracions de veïns del Raval que haurien presenciat la disputa de la víctima i la posterior arribada dels agents. Segons aquests testimonis veïnals recollits per l’ACN, els mossos l’haurien agredit de forma contundent quan aquest intentava marxar. La víctima, un empresari del Gaixample i propietari de dues botigues, formava part de l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (Acegal).

 

El president de l’Acegal, Joan Igual, en declaracions a El Triangle ha dit que demanaran explicacions a l’Ajuntament de Barcelona i al Departament d’Interior per esclarir els fets de diumenge. Joan Igual també ha expressat la seva indignació per unes paraules del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) en què recordaven que els mossos implicats hauran de seguir un tractament amb fàrmacs retrovirals, en referència a la condició de seropositiu de la víctima.

 

Des de l’Acegal el seu president ha expressat la indignació per aquestes declaracions i lamenta que s’estigui donant una imatge de persona violenta de l’empresari –que coneixia des de feia vuit anys- que no correspon “al perfil de la persona que era”. En aquest sentit, Joan Igual demana que no es criminalitzi a la víctima i que totes les parts implicades actuïn amb “responsabilitat”.

 

De la seva banda, en declaracions a EL TRIANGLE, el portaveu de l’SPC, David Miquel, justifica les afirmacions fetes pel sindicat en defensa dels agents dels mossos d’esquadra argumentant que “en cap moment van esmentar la condició d’homosexual” de la víctima. David Miquel apunta que va ser el metge que va atendre als mossos qui va indicar que la víctima era seropositiva i per aquest motiu els va subministrar medicaments retrovirals. Segons el portaveu del SPC, un dels agents va rebre una mossegada quan l’empresari del gaixample intentava marxar del lloc dels fets.

 

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat aquest dijous que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació interna arran d’aquest incident que ha acabat amb una persona morta. Encara es desconeix el resultat de l’autòpsia que pot aportar més llum a un cas polèmic.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari