“Sobren els discursos de banalització del nazisme per atacar Catalunya”

Entitats catalanes s'uneixen per denunciar als jutjats la banalització del nazisme mitjançant campanyes de micromecenatge
Banalització nazisme
Banalització nazisme

Aquest dijous, diferents associacions han presentat el protocol per actuar amb “agilitat i coordinadament” per denunciar la banalització del nazisme. El document, que consta de sis punts, pretén portar a judici les persones públiques, periodistes, etc. que ataquin catalans o Catalunya fent servir “el discurs de l’odi” i relacionant-los amb el feixisme.

El protocol preveu que un cop es tingui coneixement d’un fet lesiu, la Fundació Catalunya enviarà un correu electrònic a les entitats que s’hagin afegit al manifest –per ara ja en són 23-. Els tres dies següents es convocarà una reunió per debatre l’assumpte i decidir les accions judicials a prendre entre les entitats signants. Un cop es presenti la reclamació judicial, es convocarà una roda de premsa i s’engegarà una campanya de micromecenatge per finançar les accions legals.

“Tot va començar a principis de l’estiu passat, quan vam detectar que hi havia un augment de la banalització del feixisme”, ha explicat Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya Fons, qui ha presidit la presentació amb portaveus de les altres dues associacions impulsores del protocol, la Comissió per la Dignitat i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans.

Fins el moment, una vintena d’entitats i sindicats han signat el manifest ‘Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme’ i s’ha obert un període perquè es puguin afegir-ne més. “La situació és molt més greu i molt més perversa del que sembla”, ha explicat Robert Sabata, representant de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, qui ha afegit que “sobren discursos de banalització del nazisme per atacar Catalunya”. En aquest sentit, Pep Cruanyes, portaveu de la Comissió per la Dignitat, ha denunciat que “banalitzant el nazisme es defensa el franquisme”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari