Trias s’aboca a una qüestió de confiança

El govern municipal en minoria de CiU utilitzarà aquest mecanisme per primera vegada en la història del consistori per aprovar els pressupostos
Xavier Trias
Xavier Trias

Xavier Trias pot ser el primer alcalde de la historia de Barcelona a sotmetre’s a una qüestió de confiança. És l’únic camí que permetria al govern en minoria de CiU aprovar els pressupostos municipals del 2014, si finalment els grups del PSC i el PP, determinants al consistori, no s’avenen a una improbable negociació d’última hora. “No és el que voldria, però no tinc cap més solució”, ha afirmat l’alcalde.

 

Dimarts, en sengles rodes de premsa, els presidents del grup del PSC, Jordi Martí, i el PP, Alberto Fernández Díaz, van anunciar el seu vot en contra a la proposta del govern municipal, confirmat la mateixa tarda a la comissió d’Economia del consistori. ICV-EUiA també hi va votar en contra, mentre que la coalició Unitat per Barcelona (ERC-DCat) s’ha abstingut però està previst que acabi donant-hi suport.

 

El govern municipal intentarà esgotar la via negociadora però seguirà endavant amb la tramitació dels comptes, conscient que la qüestió de confiança serà l’única opció possible per desbloquejar un pressupost que Trias té decidit aprovar com sigui. “Si em volen bloquejar perquè no pugui fer les inversions, no tinc més solució que sotmetre’m a la qüestió de confiança”, ha reiterat l’alcalde.

 

Trias ha defensat els comptes perquè garanteixen “l’estabilitat present i de futur”, però l’oposició no pensa el mateix. Al socialista Martí li han semblat “la pitjor proposta de pressupostos que ha fet mai aquest Ajuntament”, mentre que el popular Fernández els ha rebutjat per “ficticis” i per incloure “partides en clau identitària”. “Uns perquè sóc independentista i ho he de pagar i altres pels seus problemes interns”, ha replicat el batlle barceloní.

 

Si Trias finalment presenta la qüestió de confiança vinculada als pressupostos i no la guanya, l’oposició disposarà de 30 dies per presentar un candidat alternatiu que tingui garantida majoria absoluta al consistori. Si no és així, l’alcalde i els comptes quedarien automàticament ratificats.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari