El Govern no veu venir l’hivern

Mas no té cap pla de xoc per afrontar l'increment tarifari pel consum d'energies
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Davant l’increment del 66% –uns 124 euros per família– de la factura de la llum, l’augment de 10 a 17 euros del preu de la bombona de butà i l’encariment de l’aigua del 50% des de la privatització de l’ATLL, aquest hivern es preveu “dur” per a moltes famílies catalanes. Així ho veu el president ecosocialista, Joan Herrera, qui no ha obtingut resposta concreta del Govern, després de demanar aquest dimecres al president Mas que s’avanci als problemes que arrossegarà la baixada de temperatures.

En base a l’anuari 2013 presentat aquesta setmana per la Taula del Tercer Sector, que agrupa entitats socials sense ànim de lucre de Catalunya, el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha preguntat al president Mas per les mesures que pensa impulsar fer front a aquesta situació.

Herrera ha demanat al president un informe sobre la “situació real”. Que el Govern auditi els costos de les energies, que s’estableixi per llei la garantia de subministrament bàsic, que aquest no es pugui interrompre “en sectors especialment vulnerables” –com es fa en els hospitals a França- i que s’elabori un pressupost per cobrir despeses estimades.

“Li demano que s’avanci, que no esperi, perquè avui, mentre les elèctriques guanyen 6.000 milions d’euros l’any, el que fan és apujar el rebut de la llum i els governs, el seu també, no actuen”, ha argumentat el diputat.

L’única acció governamental avançada per Mas serà un impost sobre la producció d’energia. La resta, les partides que preveuen els pressupostos de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides