Un 26% d’atur, però més milionaris a Espanya

El nombre d'espanyols amb un patrimoni d'almenys 1 milió de dòlars creix un 13% respecte l'any passat
Amancio Ortega
Amancio Ortega

Més persones milionàries a Espanya. Entre mitjans de 2012 i el primer semestre de 2013 s’ha incrementat en un 13% el nombre d’espanyols que disposa d’un patrimoni valorat en almenys un milió de dòlars (uns 740.000 euros), segons un estudi elaborat pel Banc Credit Suisse.

 

Concretament, hi ha 402.000 persones que tenen com a mínim aquest patrimoni, una xifra que representa un increment de 47.000 persones respecte l’any anterior. Es tracta del sisè increment més important d’entre les principals economies mundials.

 

Tot i que aquest important increment de milionaris registrat a l’Estat espanyol en plena situació de crisi econòmica i amb una taxa d’atur del 26%, el nombre de persones milionàries només representa l’1% del total a nivell mundial. Els Estats Units és el país que té més persones amb un elevat patrimoni, segons aquest estudi, arribant als 13,21 milions de milionaris.

 

Segons la darrera llista Forbes dels homes més rics del món, el propietari d’Inditex, el gallec Amancio Ortega, és la persona amb més patrimoni de l’Estat espanyol. De fet, en la llista mundial es situa en la tercera posició amb una fortuna de 57.000 milions dòlars, per darrera de Bill Gates i del mexicà Carlos Slim que encapçala aquest particular rànquing.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari