El deute de la Generalitat amb la gent gran equival a “un Born i mig”

El cost de la remodelació del centre cultural del Born compensaria la manca d'ajuts per entrar a una residència
Centre Cultural del Born
Centre Cultural del Born

Els 90 milions, que segons el PP ha deixat de pagar el Govern de la Generalitat des del gener en concepte de prestacions econòmiques vinculades al servei (PEVS) -els ajuts a la gent gran pendent d’entrar en una residència pública- es compensarien gairebé amb la mateixa inversió que ha costat arreglar el centre cultural del passeig del Born de Barcelona.

El diputat del PP, Rafael López, ha interpel·lat aquest dimecres la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, al Parlament sobre el deute contret per la Generalitat amb el tercer sector i, sobretot, amb la gent gran que espera plaça en una residència pública.

López ha acusat el Departament de paralitzar 70 milions d’euros del juliol de l’any passat i han deixat de pagar 90 milions de les prestacions econòmiques vinculades al servei, en una any. “Vostès han rebaixat un 4,6% les tarifes dels mòduls sociosanitaris, ara que ens presenten un pla sociosanitari que diuen que serà l’enveja del món, doncs, redueixen un 4,6% les seves tarifes i han congelat les tarifes residencials”, ha recordat el diputat popular.

La consellera ha esmentat el “sobreesforç” que fa el Departament en matèria de dependència, en contraposició amb la “manca de voluntat” del Govern de l’Estat per complir la llei. Munté ha recordat el percentatge 80% – 20% que es reparteixen “injustament” Generalitat i Moncloa.

“Vostè sempre dóna les culpes al Govern de l’Estat. Doncs, miri, li dono la solució molt bàsica per a les prestacions econòmiques vinculades al servei. Sap quant costa arreglar el problema? Li hi dic, un Born i mig, el que va costar arranjar el Born i mig“, ha conclòs López.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.