La flexibilitat s’imposa a l’ERO de Catalunya Caixa

Acord per acomiadar 2.153 treballadors de l'entitat, que tancarà totes les oficines fora de Catalunya
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona
Seu central de Catalunya Banc a Barcelona

Aquesta matinada, els representants sindicals de Catalunya Caixa han tancat in extremis un acord amb la direcció de l’entitat, controlada pel FROB, sobre les condicions amb les quals s’aplicarà un ERO a 2.153 treballadors.

Finalment, la direcció de l’entitat ha acceptat augmentar el nombre de persones majors de 50 anys que es poden acollir al pla de baixes voluntàries, fins als 401 treballadors, quan en un principi es negava a passar dels 150. Aquesta era la principal reivindicació dels sindicats, que consideren que aquest col·lectiu és el més predisposat a abandonar el seu lloc de treball. El FROB es mostrava refractari a ampliar el nombre d’aquestes baixes pel Decret Llei aprovat pel Govern espanyol que penalitza les sortides a partir d’un percentatge que Catalunya Caixa ja ha superat amb l’anterior ERO.

Aquest ERO suposarà el tancament de les oficines situades fora de Catalunya, tal i com ha exigit la Unió Europea, i part de les de dins del territori. La direcció de l’entitat també ha acceptat limitar la mobilitat geogràfica forçosa al 5% dels no afectats per l’ERO així com mesures de flexibilitat com excedències retribuïdes fins a 3 anys, reduccions de jornades de 25 i 50%, amb un màxim de 975 persones, que reduirien el número total d’afectats.

Els treballadors que vulguin acollir-se a l’ERO voluntàriament rebran una indemnització de 30 dies per any i 22 mensualitats més incentius per voluntarietat i antiguitat, quan en la primera oferta de l’entitat eren només 20 dies i 12 mensualitats.

A canvi, els sindicats han acceptat una reducció salarial temporal sobre conceptes de salari variable i d’aportacions al pla de pensions. El darrer mes ha estat ple de negociacions i els treballadors de l’entitat han protagonitzat aturades parcials i jornades de vaga com mai havia passat a Catalunya Caixa. Les sortides es produiran de manera esglaonada fins a finals de 2014, quan es preveu que estiguin tancades totes les oficines de l’entitat fora de Catalunya.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari