Artur Mas al costat de Rouco Varela

El president de la Generalitat assistirà a l'acte de beatificació de 522 màrtirs organitzat per la conservadora Conferència Episcopal Espanyola
Artur Mas
Artur Mas

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, assistirà aquest diumenge a l’acte de beatificació de 522 màrtirs espanyols que tindrà lloc a Tarragona, sota la organització de la Conferència Episcopal Espanyola -encapçalada per l’ultra conservador Antonio María Rouco Varela-, i de la diòcesis tarragonina.

 

L’acte servirà per beatificar 522 màrtirs de l’Església catòlica assassinats pel bàndol republicà i està previst que hi hagi l’assistència de més de 25.000 persones, entre ells 4.000 parents dels màrtirs, un centenar de bisbes -30 dels quals procedents de l’estranger- i 14.000 sacerdots. Aquesta acte ha rebut crítiques per part de sectors progressistes pel fet que deixen de banda a les víctimes dels franquistes. Des de l’Arquebisbat de Tarragona justifiquen l’elecció dels beats amb l’argument que van morir “a causa de la seva creença religiosa”, segons expliquen a la seva pàgina web.

 

La plataforma feixista ‘España en Marcha’ que aglutina partits d’ultra dreta com La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional també té previst assistir a la cerimònia religiosa, aprofitant que aquest dissabte alguns dels seus membres aniran a Barcelona per celebrar un acte d’exaltació franquista el dia de la hispanitat. Des de la Conferència Episcopal Espanyola han declinat rebutjar públicament la presència de membres d’aquests partits de caire feixista

 

Entre les entitats que han criticat la beatificació hi ha el moviment Procés Constituent de la monja Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres, que van emetre un comunicat criticant durament l’acte organitzat per l’església espanyola perquè consideren que representa “injustícia envers les víctimes que defensaven les llibertats democràtiques de la II República”. Com a càstig per aquestes paraules, l’Arquebisbat de Tarragona va suspendre una conferència que tenia previst fer Forcades sota l’organització de Mans Unides, que depèn de la diòcesis tarragonina. L’Arquebisbe de Tarragona és el prelat membre de l’Opus Dei, Jaume Pujol.

 

Aquest dissabte diversos col·lectius de l’esquerra expressaran el seu rebuig a l’acte de beatificació que es celebrarà a la plaça principal del Complex Educatiu de Tarragona. La manifestació contrària a la beatificació sortirà des de l’Estàtua dels Despullats de la Rambla Nova, sota el lema ‘Contra el feixisme i l’església colpista’.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari