Els antifeixistes critiquen la “passivitat” de les autoritats davant dels actes del 12-O

La Plataforma 12-O Res a Celebrar critica la passivitat de les autoritats davant la presència anunciada de grups feixistes a Barcelona
12 octubre
12 octubre

Aquest dissabte està prevista la presència de diversos grups d’ultra dreta a Barcelona per celebrar el dia de la hispanitat i s’ha convocat un acte a la plaça Catalunya per part d’entitats espanyolistes. Des de la ‘Plataforma 12-O Res a Celebrar’ critiquen aquestes concentracions i lamenten la “impunitat i passivitat” de les autoritats catalanes amb els grups “racistes”.

 

En aquest sentit la portaveu de la plataforma antifeixista, Nora Miralles, ha destacat que entre les entitats i partits que han anunciat la seva presència a l’acte de la plaça Catalunya també hi ha formacions de caràcter racista com Plataforma per Catalunya (PxC) i els membres “neonazis” del Casal Tramuntana que s’han mobilitzat per anar-hi. Una presència que pot ser una “amenaça per a la integritat” dels veïns de Barcelona, segons ha apuntat Miralles.

 

La plataforma 12-O Res a Celebrar va demanar l’espai de Plaça Catalunya per poder celebrar un acte antiracista i antifeixista també aquest dissabte i finalment faran una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les set de la tarda, lamentant que s’hagi cedit un espai tant emblemàtic de la capital catalana per cometre “apologia del genocidi” per commemorar el dia de la hispanitat.

 

Sobre la manifestació anunciada per dissabte al migdia al barri de Sants, per part del col·lectiu de partits d’ultra dreta ‘España en Marcha’, la portaveu de la plataforma antifeixista ha recordat que encara no ha rebut l’autorització del Departament d’Interior per manifestar-se. Per si de cas, la plataforma antifeixista de Sants ja ha convocat un acte per evitar que se’ls hi doni un espai als partits feixistes convocants com Falange, Alianza Nacional i Democràcia Nacional.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari