Pols de ‘El Confidencial’ amb la Casa del Rei

La Sarsuela demana "empara" a la FAPE per "falsedat" d'una informació que el diari ratifica
Rei Joan Carles
Rei Joan Carles

La Casa Reial s’ha dirigit a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) per demanar “empara” davant la “indefensió” que ha patit el cap d’Estat per una informació “falsa” publicada per El Confidencial segons la qual el monarca no es volia perdre la Cimera Iberoamericana de Panamà.

Tot i ser la primera vegada que la Casa Reial es dirigeix a la FAPE per queixar-se de la suposada falsedat d’una notícia apareguda en un mitjà de comunicació, el Confidencial ha replicat: “Ens ratifiquem en ella, si bé hem introduït altres precisions després de parlar amb el cap de premsa de la institució, Javier Ayuso. Seguirem informant”.

La carta, signada pel cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, va dirigida a la Comissió d’Arbitratge, Queixes i Deontologia de la FAPE per denunciar com estan “assistint indefensos a una escalada de falsedats i mitges veritats” per part del mitjà digital.

La carta desmenteix la informació del diari, que afirmava que el Rei va comunicar al Govern la determinació del monarca de no perdre’s la seva reunió anual amb els mandataris llatinoamericans, perquè no ha estat contrastada amb la Sarsuela.

El diari s’ha negat a rectificar. “No confiem en la informació que procedeix de la Casa del Rei perquè per a nosaltres la seva credibilitat està sota mínims“, assenyala José Luis Lobo, autor de la notícia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.