Enric Roig i Antonio Herce es queden sense el tercer grau

El jutge deixa sense efecte el tercer grau penitenciari concedit per la Generalitat als expresidents dels Ferrocarrils condemnats per malversació
Sense títol

Els dos expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Roig i Antonio Herce, condemnats a quatre anys i mig de presó per malversació, s’han quedat sense el tercer grau concedit pel Departament de Justícia. El titular del jutjat de vigilància penitenciària número 6 de Catalunya ha deixat sense efecte aquest tercer grau concedit.

 

El jutge ha comunicat aquest divendres la decisió a través d’una interlocutòria judicial, després dels recursos presentats per la Fiscalia de Barcelona l’11 d juliol. Segons la fiscalia el tercer grau del qual estan gaudint Enric Roig i Antonio Herce “no s’ajusta a dret” i demana que s’acordi el segon grau per a tots dos condemnats, que van ingressar a presó el 21 i 22 de maig.

 

La Fiscalia argumenta en el seu escrit que els dos expresidents dels FGC van mostrar penediment “més pel temor al càstig que com a rebuig de l’activitat delictiva”, i apunta que es van aprofitar del fet que eren alts càrrecs per cometre delictes amb afany de lucre. De fet, van malversar 2,7 milions d’euros per cobrar un fons de pensió milionari.

 

L’aplicació del tercer grau concedit per la Generalitat suposa que els dos condemnats dormen de dilluns a dijous en un centre de règim obert que té la Generalitat a la presó Model de Barcelona i no es queden a Quatre Camins. Aquesta mesura aplicada per a Roig i Herce no respon al criteri general establert pel propi departament de Justícia. Segons aquest criteri, els condemnats haurien d’haver complert la meitat de la pena. En el cas de Roig i Herce no ha estat així.

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va justificar el juliol passat l’aplicació del tercer grau, apuntant com argument que són delinqüents primaris, que van anar voluntàriament a la presó, tenen una condemna curta i per la sevaa voluntat de tornar els diners, va dir, que es van endur.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari