Les evidències del projecte Castor

El ministre Soria admet la relació dels sismes amb el projecte Castor i l'empresa reconeix que els tremolors són més grans del previst
Jordi_Dauder
Jordi_Dauder

Les evidències en la relació dels sismes que sacsegen les Terres de l’Ebre i el projecte Castor semblen clares, però els responsables han trigat a reconèixer aquest fet. El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha reconegut aquest dijous en una entrevista a Onda Cero que l’origen dels terratrèmols “podria estar” en la injecció de gas que es practica en el magatzem subterrani Castor.

 

De la seva banda, el president d’Escal UGS, l’empresa que gestiona el projecte d’emmagatzemat de gas natural, Recaredo del Potro, ha admès en una entrevista a la Cadena Ser que “efectivament” les operacions que realitza aquest projecte provoquen “microseismes” i que són més grans del que preveu l’empresa.

 

Aquesta passada nit les comarques de les Terres de l’Ebre han tornat a viure nous tremolors. Dos sismes de 4.1 graus en l’escala de Richter han fet tremolar el sòl en menys de mitja hora passada la una de la matinada (segons les últimes dades de l’Instituto Geográfico Nacional).

 

Precisament per tractar aquesta tema s’ha convocat a Alcanar una reunió d’urgència aquest dijous a la tarda entre els alcaldes de la zona afectada, i amb la presència del conseller d’Interior, Ramon Espadaler. Els alcaldes lamenten la manca d’informació que reben i ja comencen a demanar que es retiri aquesta planta. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha demanat que es suspengui la llicència de la planta Castor situada a la costa de Castelló.

 

El projecte Castor, impulsat per la constructora ACS propietat de Florentino Pérez, suposa una inversió de 1.200 milions d’euros per aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres sota el nivell del mar per emmagatzemar gas. Les successives injeccions de gas a aquest dipòsit submarí han causat prop de 300 sismes des de començaments del mes de setembre, la major part dels quals de baixa intensitat, davant la inquietud dels habitants de la zona.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari