Nou aval del TC a la imparcialitat del seu president

Eurodiputats reclamen a Brussel·les que imposi "criteris europeus d'independència judicial a Espanya"
Perez de los Cobos, president del TC
Perez de los Cobos, president del TC

El Constitucional no canvia d’idea. El ple de l’alt tribunal s’ha negat a revisar les recusacions contra el seu president, Francisco Pérez de los Cobos, presentades pel Parlament i la Generalitat de Catalunya, que dubten de la imparcialitat de De los Cobos per la seva antiga militància en el PP. Davant la repetida negativa del TC, alguns eurodiputats bascos i catalans han enviat una carta a la Comissió Europea (CE) per denunciar la falta de independència del tribunal.

 

La decisió del TC de no admetre a tràmit els recursos de súplica presentats per les institucions catalanes, adoptada amb majoria àmplia, confirma la sentència anterior. “Les diverses circumstàncies que defineixen la personalitat de cadascun dels magistrats i conformen la seva trajectòria personal no poden considerar-se sense més condicionaments negatius que afectin la seva imparcialitat“, segons el ple de l’alt tribunal.

 

Davant aquesta postura, eurodiputats de CiU, PSC, ICV, PNB i Aralar han enviat una carta a la comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania de la CE, Viviane Reding, perquè imposi “criteris europeus d’independència judicial a Espanya”. “L’Estat espanyol ja no compleix amb les normes d’independència judicial que la UE reclama als Estats que volen ser membres”, han afirmat en un comunicat conjunt.

 

Segons els europarlamentaris, el rebuig a les recusacions per l’antiga afiliació al PP del president del TC no respecta la Constitució. “Sense aquesta independència, el TC i l’aparell judicial espanyol en general està deslegitimat com a institució, danyant l’Estat de dret i augmentant la desafecció dels ciutadans amb la política i l’aparell de l’Estat”, han finalitzat.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari