El Prado perd mes d’1 milió d’euros el 2012

Segons publica el BOE el Museu del Prado va perdre més d'un milió d'euros el 2012 per la caiguda de les subvencions i els patrocinis
Museu Prado
Museu Prado

Importants pèrdues del Museu del Prado. Segons els comptes anuals publicats aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Prado va registrar unes pèrdues de més d’un milió d’euros el 2012. Una caiguda molt important respecte el 2011, que va obtenir més de tres milions i mig de beneficis.

 

El motiu principal d’aquesta caiguda dels beneficis és la reducció de les subvencions de l’Estat i dels patrocinis. Concretament un 25% menys de subvencions públiques i un descens del 26% dels diners aportats pels patrocinadors. Els ingressos generats pel Museu, un 21% més, no han compensat la dràstica caiguda de les aportacions econòmiques externes.

 

Durant el 2012 més de 2,7 milions de persones van visitar el Prado, una xifra que equival a 14 milions d’euros en entrades. El pressupost total de la pinacoteca és de 44,7 milions d’euros. Entre els grans mecenes que formen part del patronat del Prado hi ha els presidents d’empreses com Acciona, La Caixa i BBVA, entre d’altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.