Carlos Fabra, per fi a judici

La Fiscalia Anticorrupció demana una pena de 13 anys de presó per a l'expresident de la Diputació de Castelló pel cas Naranjax
Sense títol
Sense títol

Després de molts d’anys, l’expresident de la Diputació de Castelló i del Partit Popular (PP) d’aquesta demarcació, Carlos Fabra, s’asseurà al banc dels acusats en un judici que comença aquest dimecres, acusat d’un delicte de tràfic d’influències, suborn i de quatre delictes contra la Hisenda Pública pel cas Naranjax. La Fiscalia Anticorrupció demana una pena de 13 anys de presó.

 

El judici arriba després de prop de 10 anys d’instrucció d’un cas que ha estat ple de recursos i de canvis en el jutjat de Nules (Castelló) encarregat de portar la causa, on hi han passat fins a nou jutges. Després d’una llarga espera Carlos Fabra s’enfronta a la petició de 13 anys de presó de la Fiscalia Anticorrupció, que també reclama una multa d’1,98 milions d’euros i una indemnització de 693.000 euros.

 

La Fiscalia no és l’única part que figura com acusació en el judici, perquè també hi ha presentada a la causa la Unió de Consumidors i l’Advocacia de l’Estat. Fabra està acompanyat en el banc dels acusats de la seva exdona, Amparo Fernández, així com l’empresari Vicente Vilar i l’exdona d’aquest últim, Montserrat Vives.

 

Fabra arriba al judici oral sent secretari general de la Cambra de Comerç de Castelló. El juny de 2010 va deixar la presidència de la Diputació d’aquesta província després de 16 anys de mandat, i el juliol de 2012 va deixar de dirigir el PP de Castelló. També va presentar la dimissió com a president de la promotora de l’aeroport de Castelló –encara buit- després que s’obrís l’acte d’obertura del judici oral.

 

El cas Naranjax es remunta al desembre de 2003 quan l’empresari Vicente Vilar, que llavors era propietari de la firma Naranjax i amic de Fabra, va presentar dues querelles en els jutjats. Vilar acusava a l’expresident de la Diputació de Castelló de cobrar-li diners a canvi d’afavorir a la seva empresa en la comercialització de productes fitosanitaris. Més endavant, el 2005, l’Agència Tributària va denunciar a Fabra per presumpte frau fiscal que el jutjat de Nules va admetre a tràmit.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari