Cop al suport d’ETA

La Guàrdia Civil deté una quinzena de membres de l'organització Herrira de suport a presos de la banda
Guàrdia Civil
Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha aprofitat una reunió interna d’Herrira, l’organització de suport a presos d’ETA, celebrada al municipi de tradició abertzale d’Hernani, per detenir-ne almenys una quinzena de membres, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri d’Interior. Herrira és la successora de les ilegalitzades Gestoras Pro Amnistía i Askatasuna.

 

L’operació, a més d’Hernani, s’ha desenvolupat a les seus de l’organització a Bilbao, Vitòria i Pamplona. Entre els detinguts hi figuren dos dels habituals portaveus d’Herrira, Roberto Noval i Ibon Meñika. Meñika va ser condemnat al 2005 com a dirigent de Jarrai en un macrojudici celebrat a l’Audiència Nacional.

 

A més de les detencions, també s’ha decretat el tancament de 32 perfils de Twitter, 125 de Facebook i 38 pàgines web, així com el bloqueig dels comptes rents bancaris utilitzats per Herrira. L’operació roman oberta sota la direcció de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

 

Les detencions s’han produït només dos dies després que ETA hagi difós un comunicat, en el qual sol·licita l’ajuda dels agents socials i ciutadans bascos per fer sentir la seva veu de manera que els governs de Madrid i París es vegin obligats a negociar.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari