El Govern retalla en prestacions

Montoro presenta els pressupostos de 2014, en els quals les pensions pugen el mínim legal, un 0,25%
Montoro
Montoro

El Ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest dilluns l’esborrany de pressupostos generals de l’Estat, en el qual es retalla la partida destinada a baixes maternals/paternals un 5,7% o més d’un 16% a les baixes temporals per malaltia o lesió.

 

El Govern ha pujat les pensions un 0,25% per al proper any, el mínim establert per llei segons l’última reforma del sistema de pensions; que estableix que a partir d’ara el càlcul es realitzarà tenint en compte els ingressos i despeses del sistema i no amb l’IPC, com es feia fins ara. Malgrat aquest mínim ascens, la despesa destinada a aquesta partida pujarà un 5,4% a causa de l’augment de nombre de pensionistes.

El deute aconsegueix el total del PIB
Segons s’extreu dels pressupostos, en 2014 s’espera que el deute públic abast gairebé el 100% del PIB. Això suposarà que el Govern destini més de 36.000 milions d’euros a pagar deute, la principal partida dels comptes de l’Estat. De la mateixa manera, es preveu que, lluny de corregir aquest desajustament, l’executiu hagi de recórrer encara més als mercats de deute per aconseguir crèdit.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari