Els balears es manifesten avui contra la imposició del PP

Els ciutadans de balears es manifestaran avui sota el lema "Contra la imposició defensem l'educació", per mostrar el seu rebuig a les polítiques d'imposició del PP. Tant els convocants, com la situació de conflicte de les últimes dues setmanes al sector educatiu apunten a què serà una manifestació històrica.

Sense títol
Sense títol

La protesta més massiva que han viscut les Illes fins al dia d’avui es produí el 12 de març de 2004 a Palma, quan 130.000 persones sortiren al carrer l’endemà dels atacs als trens de Madrid. És per això que tot i la dificultat per superar la xifra, molts apunten a què podria superar-se, arran del gran malestar que es viu a l’arxipèlag.

 

La convocatòria d’aquesta vaga és unitària, és a dir, que ha estat impulsada des de sindicats, entitats socials, culturals, associacions de pares i mares, Universitat de les Illes Balears i societat civil. L’Obra Cultural Balear (OCB), una de les convocants, assegura que “davant els retrocessos i agressions contra la nostra llengua impulsats pel Govern Bauzá, és necessari continuar les mobilitzacions populars que serveixen per denunciar les agressions, assenyalar-ne els culpables i continuar desvetllant consciències de molts de ciutadans”. Des de l’OCB estan convençuts que “la manifestació de diumenge serà la visualització de tot això i per tant és molt important que sigui massiva”.

 

Itineraris per Illes (la convocatòria és a les 18 hores)

 

Palma. Plaça Espanya, Avingudes, Passeig Mallorca, Jaume III, Passeig d’Es Born i plaça de la Reina.

 

Maó. IES Joan Ramis, Sant Esteve, J.M. Quadrado, Ses Moreres, Costa de Sa Plaça, Portal de la Mar, plaça del Carme, plaça Príncep, plaça de la Miranda.

 

Eivissa. Vara de Rey, Bartolomé Roselló, Isidoro Macabich i Parc de la Pau

 

Sant Francesc. Plaça de la Constitució, Jaume I, plaça del Rei, Berenguer Renard, Isidor Macabich i plaça Constitució.

 

Catalunya amb les Illes
El conflicte que viuen les Illes Balear no és indiferent als ciutadans de Catalunya. Des de l’inici de la vaga indefinida, el passat 16 de setembre, les mostres de suport no s’han deixat de succeir. Algunes cares conegudes, com l’exfutbolista del Barça,Oleguer Presas o partits polítics com les CUP, que no tenen representació a les Illes, han aportat el seu suport amb aportacions econòmiques a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents, que ja compta amb 200.000 euros.

Barcelona també se suma a la manifestació de diumenge i el punt de trobada serà la plaça Sant Jaume de Barcelona. Algunes poblacions com Mataró, ja mostraren la setmana passada la seva solidaritat amb els docents illencs, on 150 persones s’aplegaren per expressar el seu malestar pel què està succeint a les Illes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides