Desbandada al Liceu

El mestre del cor del teatre abandonarà també el càrrec
Liceu
Liceu

El director del cor del Liceu, José Luis Basso, ha anunciat als treballadors que deixarà el seu càrrec al final d’aquesta temporada per incorporar-se a l’Òpera de París. Aquesta baixa es produeix en un moment en el qual el teatre tampoc compta ni amb director general, la finalització al juliol del contracte de Joan Francesc Marco no ha estat coberta, ni amb director artístic, després de la sortida de Joan Matabosch per encarregar-se del Teatre Reial de Madrid.

Davant aquesta situació, la incertesa entre els treballadors s’escampa. Fins i tot, el director de l’orquestra, Joan Pons, ha assenyalat que s’està plantejant deixar el càrrec “si no em donen els mitjans”, doncs les retallades en el gran Teatre del Liceu estan afectant especialment els treballadors, que denuncien que han vist disminuït el seu poder adquisitiu en els darrers anys en un 30%, però també a la programació artística.

Des del Comitè d’Empresa lamenten que mai se’ls ha tingut en compte a l’hora de decidir cap càrrec artístic i tampoc esperen que aquest cop sigui diferent. Tampoc tenen notícies de noves retallades, però “estem acostumats a que ho decideixin d’un dia per l’altre”, ha explicat José Antonio Medina, membre del Comitè d’Empresa per UGT.

En els darrers dies el president del Comitè d’Empresa s’ha reunit amb el delegat de l’INEM a Catalunya per tractar de solucionar el conflicte pel rebuig de la Seguretat Social a pagar els 24 dies que els treballadors del Liceu han estat sotmesos a un ERO decidit unilateralment per la direcció del teatre. Sembla que tot ha estat un malentès de l’INEM, però encara estan arribant cartes en les quals es nega el dret a rebre la prestació econòmica per l’atur.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari