Ni Kalashnikov s’escapa de les privatitzacions

El Kremlin decideix vendre la seva marca d'armes més famosa perquè no és rendible des de la Guerra Freda
Sense títol
Sense títol

Els inversors privats Andrey Bokarev, magnat amb una fortuna estimada de 1.350 milions de dòlars, segons Forbes, i Alexey Krivoruchko seran els nous amos de la marca d’armes més famosa de Rússia: Kalashnikov. La corporació pública que controla la majoria dels fabricants russos d’armes ha arribat a un acord amb ells per vendre el 49% de Kalashnikov Group, segons informa elEconomista.

La iniciativa del Kremlin de desprendre’s d’un símbol de la Guerra Freda s’emmarca en un pla per reformar la indústria russa d’armes. El traspàs injectarà 41 milions de dòlars a la corporació pública, a més del compromís d’invertir uns altres 78 milions de dòlars en els propers dos anys.

L’objectiu d’aquesta privatització és pagar el deute del fabricant de la mítica AK-47, que a més produeix el 95% de les armes lleugeres de Rússia. No obstant això, no ha aconseguit ser rendible des de la fi de la Guerra Freda.

Mikhail Kalashnikov, de 93 anys, va transferir els drets sobre la marca a aquest nou grup. S’estima que la marca podria tenir un valor al voltant de 10.000 milions de dòlars. Kalashnikov va combatre en la II Guerra Mundial i va dissenyar l’AK-47 per enfrontar-se a les armes d’assalt alemanyes. La planta on es fabricava aquest model, però, es va declarar en fallida a l’agost.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari