La Fiscalia acorrala els socis de PWC

Demana penes de presó per a 61 socis de la consultora que ha redactat el pla per desmantellar Tv3
Sense títol
Sense títol

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l’obertura d’un judici oral contra els 61 socis de la consultora PriceWaterhouseCoopers a Espanya que en 2002 van cobrar un bonus de 20,9 milions d’euros i que no van declarar a Hisenda. Per això sol·licita penes de presó d’entre 2 i 14 anys, segons el grau d’implicació. Les penes més altes són per als màxims responsables de la consultora quan es va produir el suposat delicte contra la Hisenda Pública.

“Els socis van ometre constatar a la seva declaració d’IRPF que tals quantitats eren rendes de treball, i les van incloure com a part del preu de venda de la Divisió de Consultoria a IBM, amb una tributació molt inferior a la corresponent a la realitat dels fets”, revela l’escrit de la Fiscalia en el qual se sol·licita l’obertura del judici. El cobrament del bonus es va produir mesos abans que s’iniciessin les negociacions amb IBM, que es van tancar a l’octubre d’aquell mateix any.

Aquesta consultora ha estat notícia en els últims mesos a Catalunya per encarregar-se de redactar el pla de viabilitat de Tv3 i Catalunya Radio, segons el qual s’hauria d’acomiadar a 312 treballadors, una important reducció salarial i l’externalització de continguts. La divisió legal de PWC també ha estat criticada per exculpar CDC en el seu escrit d’acusació del cas Palau, en el qual representen a l’orfeó català, sense que la direcció d’aquesta institució estigués al corrent, la qual cosa va provocar les crítiques de la presidenta de la Fundació del Palau, Montserrrat Carulla.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari