Neonazis envaeixen un poble dels EUA

El Moviment Nacional Socialista (NSM) vol convertir un petit municipi de Dakota del Nord en un paradís neonazi
Neonazis als EUA
Neonazis als EUA

Leith, un poble de 24 habitants de l’estat nord-americà de Dakota del Nord, ha estat el lloc escollit pel Moviment Nacional Socialista (NSM) dels Estats Units per demostrar la “supremacia blanca”. La tranquil·litat d’aquest petit municipi s’ha vist alterada el cap de setmana passat per una autèntica invasió d’aquest grup d’extrema dreta, que ha manifestat la seva intervenció de convertir el poble en un “enclavament de la raça blanca”, quelcom similar a un petit paradís neonazi.

 

La invasió nazi de Leith va començar fa poc més d’un any, quan un nou habitant, Paul Craig Cobb, va començar a comprar cases i terrenys abandonats. El conflicte va saltar quan fa un mes es va saber que Cobb és un supremacista blanc perseguit al Canadà per iniciació a l’odi racial a través d’un blog a internet. I això no era tot, la seva idea era cedir els immobles adquirits a Jeff Schoep, el ‘comandant’ de l’NSM, amb l’objectiu de crear a Leith una comunitat neonazi.

 

Com ha declarat el mateix Cobb, la idea és crear una “petita Europa pionera”. “Seria d’una bellesa extraordinària quan la gent entri a la ciutat, especialment a la nit, i trobessin il·luminades les banderes de totes les antigues nacions blanques de la terra (…). És probable que tinguem la bandera nazi, amb banyes de cérvol i una petita esvàstica al centre, molt discret”.

 

El cap de setmana passat, Schoep i una dotzena de membres de l’NSM van celebrar una trobada amb posterior roda de premsa a un espai municipal de Leith, que aquests grups estan promocionant a internet com el lloc on “plantar la llavor” del nazisme als EUA. Un grup de natius americans i militants antiracistes s’hi va concentrar per protestar contra la invasió. No són els únics. La vintena de veïns del poble cerca una estratègia il·legal per impedir que s’hi estableixin nous invasors neonazis.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari