Duran reconeix que no sent “la histèria del separatisme”

El líder d'Unió es mostra favorable a continuar dins d'Espanya i advoca per una tercera via
Duran Lleida
Duran Lleida

Ni “secessió” ni “assimilació i submissió”. Cap d’aquestes dues vies agrada a Josep Antoni Duran i Lleida, líder d’UDC, qui en un article publicat aquest dilluns a La Vanguardia es mostra disposat a treballar en una tercera via perquè els catalans tinguin altres opcions. En aquest sentit, Duran afegeix que “seria bo que des d’Espanya no se’ns obligués a haver d’escollir entre la independència o una situació actual recentralitzadora, uniformista i asfixiant”.

Duran i Lleida defensa el dret a decidir, però advoca perquè es faci de manera “legal” pactant amb l’estat. En aquest sentit, el portaveu de CiU al Congrés explica que membres d’Unió porten mesos treballant en aquesta línia. Després de rebutjar participar a la Cadena Humana de l’11 de setembre, al·legant un viatge institucional a Sud-amèrica, Duran i Lleida treu importància a aquesta reivindicació assegurant que “el futur de Catalunya no es pot decidir per l’èxit d’una o de cent manifestacions, sinó per la força de les urnes i dels vots”.

“Unió ha defensat sempre un enteniment amb la resta de pobles d’Espanya, en el qual estigui plenament reconeguda i garantida la sobirania de Catalunya” i només sospesa l’independentisme com l’última via per defensar els drets de Catalunya, doncs no senten “la histèria del separatisme”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari