Còrsega ‘connection’

Un informe de la Fiscalia de Marsella posa de relleu els vincles entre una empresa de Barcelona i un dels líders del nacionalisme cors, Alain Orsoni, acusat d'ordenar l'assassinat de quatre persones d'un clan rival
Sense títol
Sense títol

Alain Orsoni (Alain el Guapo) és un dels noms mítics del nacionalisme que arrela a l’illa de Còrsega. Malgrat que de jove va militar en grups d’extrema dreta francesos, va ser un dels fundadors, el 1976, del Front d’Alliberament Nacional de Còrsega (FANC), l’organització armada que, a semblança d’ETA, va cometre més de 6.000 atemptats. Encarregat de l’escamot que actuava a París, va ser detingut i empresonat per l’afusellament de dos gendarmes davant l’ambaixada de l’Iran a la capital francesa. Anys després, el 1986, va ser escollit diputat a l’Assemblea regional de Còrsega pel Moviment per l’Autodeterminació i se’l considerava el líder de la facció FANC-Canal habitual, enfrontada a mort amb el FANC-Canal històric de François Santoni, assassinat l’any 2001.

La vida d’Alain Orsoni ha fet molts tombs i el 1996, enmig de la violència sanguinària entre grups rivals que sacsejava l’illa, va decidir provar fortuna a l’altre cantó de l’Atlàntic. Primer, obrint una pizzeria a Miami i, després, dirigint un negoci de màquines escurabutxaques a Nicaragua.


El govern de Managua el va expulsar del país i l’any 2000 es va instal·lar a Espanya. Però el 2008 va tornar a Còrsega, transformat en un riquíssim home de negocis, i al cap de poc va assolir la presidència del club de futbol AC Ajaccio. Va sobreviure a un atemptat i, poc després, va ser empresonat novament com a suposat cervell de l’anomenada banda del Petit Bar, un grup al qual la policia va atribuir l’assassinat de quatre persones a Còrsega.


MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari