Gibraltar sí que juga la Champions

La UEFA aprova que els clubs de la colònia britànica participin en competicions europees
Gibraltar futbol
Gibraltar futbol

Els clubs de futbol de Gibraltar disposaran de plaça a la Champions League i la Europa League a partir de la temporada vinent, segons ha aprovat aquest divendres el Comitè Executiu de la UEFA reunit a la ciutat croata de Dubrovnik. La federació de la colònia britànica és membre oficial de la europea dels del mes de maig passat.

 

Així, els vuit equips que formen la lliga del penyal, com el campió Lincoln, el Lions o el Manchester United de Gibraltar, es podrien enfrontar a conjunts espanyols en competicions europees. Es tracta d’un campionat disputat per equips amateurs, però amb més de un segle d’història ja que va ser inaugurat el 1895.

 

La participació dels clubs gibraltarenys a les competicions europees tanca un procés que el govern espanyol ha intentat entorpir en tot moment. El president de la RFEF, Ángel María Villar, esperonat per les autoritats, va pressionar la UEFA perquè no admetés Gibraltar.

 

Fins i tot, segons va informar el New York Times en el seu moment, l’Estat espanyol havia arribat a amenaçar amb retirar el Barça i el Reial Madrid de les competicions europees si l’Associació de Futbol Gibraltarenca era admesa. L’advertència no es portarà a terme, així que la porta d’un duel entre un equip espanyol i un de Gibraltar queda oberta des d’aquest divendres.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari