Wert culpa de la crisi de la Cultura a la pobresa, i no a l’IVA

El ministre també apunta a una caiguda de l'oferta cultural, com una de les causes del descens d'espectadors
club de natació sabadell2
club de natació sabadell2

El ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha ofert, en una entrevista a l’agència Efe de la qual s’han fet ressò diversos mitjans, la seva “mirada àmplia” sobre l’afluència d’espectadors a la baixa que pateixen els espectacles culturals des que fa un any va entrar en vigor el 21% de l’IVA.

El dirigent ha emmarcat qualsevol retoc hipotètic al tipus impositiu dins d’un “context de suavització de les exigències de la política de consolidació fiscal”. Considera que correspon al ministre d’Hisenda avaluar i prendre decisions sobre aquesta matèria.

El descens de públic en relació a espectacles culturals és degut, segons Wert, a la pobresa de les famílies per la crisi. “Els problemes sobre els espectadors ja es van plantejar amb anterioritat a l’increment de l’IVA, tant en cine com en teatre i música sembla que obeeixen més a problemes de renta de les famílies“, ha considerat.

Una altra causa apuntada pel ministre és la disminució notable de l’oferta. La manca de liquiditat dels ajuntaments, grans promotors d’espectacles culturals, també hi ha contribuït. Dades ofertes pel dirigent apunten a un descens del 90%, l’oferta dels teatres públics municipals.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari