Endollisme descarat

Un alcalde del PP destitueix un assessor per estar implicat en un cas de corrupció i el substitueix amb la seva dona
Sense títol
Sense títol

L’alcalde d’Estepona, José María García Urbano, ha destituït del seu càrrec com a assessor a Ricardo Galeote, exregidor del PP a la localitat i imputat en la trama Gürtel, per les ordres de Gènova d’evitar qualsevol exposició a atacs polítics per casos de corrupció. Fins a aquí tot bé. El quid de l’assumpte és que la substituta de Galeote com a assessora és la seva pròpia dona, a la qual se li mantenen les mateixes condicions que al seu marit.

Ricardo, germà de Gerardo Galeote, exeurodiputat del PP i implicat també en la trama Gürtel, està defensat per l’advocat Gómez de Liaño i se li acusa de suborn. Les perquisicions policials assenyalen que Ricardo hauria rebut diners i viatjat gratis a costa de Francisco Correa, a canvi d’adjudicacions per a dues empreses de l’entramat de la Gürtel.

Concretament, Pasadena Viajes i Especial Events van aconseguir entre 2000 i 2003 l’adjudicació de contractes del Palau de Congressos d’Estepona, quan el dirigia l’acusat, per un valor de 123.000 euros. Es tractaven d’adjudicacions per les quals no feia falta cap concurs públic. Segons les investigacions policials, Ricardo hauria rebut a canvi 42.469 euros en suborns.

Ara ha estat destituït del seu càrrec d’assessor a l’ajuntament i l’ha substituït, només l’endemà passat del seu cessament, la seva dona, Aleksandra Iwona, que conservarà els 47.700 euros de salari brut anual com a assessora adscrita a l’àrea de foment, infraestructures i turisme. L’oposició en el consistori no ha dubtat a criticar aquest cas d’endollisme o pagament de favors tan sagnant.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari