Cadena humana de discapacitats intel·lectuals contra les retallades

Més de 300 persones protesten davant la conselleria de Benestar Social i Família per la reducció d'un 20% del pressupost dels seus programes amb efectes retroactius

 

Cadena humana Dincat
Cadena humana Dincat

La retallada amb efectes retroactius des del passat mes de gener d’un 20% del pressupost del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar ha emprenyat els beneficiaris d’aquest programa i les associacions que el gestionen; doncs posa en perill el manteniment d’aquest servei que permet la independència de persones amb discapacitat intel·lectual.

Per aquest motiu, més de 300 usuaris del programa, acompanyats de professionals i familiars, han format una cadena humana davant la Conselleria de Benestar Social i Família, amb la qual denuncien que aquesta retallada genera un problema financer per a les entitats sense ànim de lucre que el presten i que ja han pagat els sous dels professionals.

“El departament de Benestar Social i Família s’ho pot replantejar i fer marxa enrere en la decisió d’aplicar una retallada retroactiva, sobretot sense haver fet cap avís previ. Els sous ja s’han pagat i nosaltres som dins d’un conveni laboral que hem de complir. Tampoc podem treure recursos econòmics d’altres partides perquè també han patit retallades significatives i perquè no s’estan pagant al dia”, assegura Rosa Cadenas, presidenta de Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya).

Fins ara, la subvenció que es rebia era de 626,35 euros/mensuals i, després de la tisorada, el mòdul queda fixat en 500 euros/mensuals, xifra que dificulta la continuïtat del programa. “Les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament són aquí per reclamar en primera persona que no volen tornar a casa i que volen tenir el seu propi projecte de vida, com qualsevol altre ciutadà” afegeix Cadenas.

Actualment, 650 persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament reben aquest servei a Catalunya a través de 44 entitats sense ànim de lucre que pertanyen a Dincat. L’entitat demana a la Generalitat que es creï una taula de negociació que pugui revisar el model d’atenció a les persones amb discapacitat amb l’objectiu de preservar el programa.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari