Quin polèmic homenatge prepara l’Ateneu Barcelonès?

Ateneu Barcelonès
Ateneu Barcelonès

Un homenatge a l’escriptor franquista Ignasi Agustí (1913-74). Des de fa mesos un grup de socis li prepara un homenatge amb motiu del centenari del seu naixement. Agustí és una figura controvertida de la societat catalana. Fou president de l’Ateneu Barcelonès entre els anys seixanta i començaments dels setanta, quan el president era designat per les autoritats franquistes.

 

Antic militant de la Lliga, després de 1939 va tornar a Catalunya i va començar a escriure en castellà, integrant-se plenament en la nova situació política. En diversos moments va mostrar la seva adhesió a la dictadura. Fou un dels impulsors de la revista “Destino”. La seva obra més coneguda i que li va donar una gran popularitat va ser “Mariona Rebull”. Entre els socis de l’Ateneu aquest acte pot generar divisió d’opinions.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari