Les culpes de tot, per al pare

Membres del clan Ruiz-Mateos s'acusen mútuament de nombrosos casos d'estafa
Ruiz-Mateos
Ruiz-Mateos

El recurs d’Álvaro i Javier Ruiz-Mateos Rivero, fills de l’empresari andalús José María Ruiz-Mateos, contra la sentència de 2 anys i 9 mesos de presó per un delicte de frau fiscal, segueix la línia que els sis germans mantenen en els judicis a què s’enfronten per tot l’Estat: culpar el seu pare. L’enfrontament que es viu al si familiar ha transcendit a l’opinió pública i no dubten a acusar-se mútuament dels nombrosos casos d’estafa en què es veuen implicats en diferents jutjats.

 

El patriarca del clan, José Maria, ha arribat a assegurar que s’estima més veure els seus fills a la presó de quedar ell com un estafador, segons la versió de qui durant 27 anys va ser el seu advocat, Joaquín Yvancos, que també ha acabat malament amb la família.

 

Un empresari que manté un plet amb la família Ruiz-Mateos reconeix a EL TRIANGLE la seva admiració per la intel·ligència de José María pare, a qui defineix com a “pioner de l’estafa”, de la qual ell també en va ser víctima. Segons va explicar a aquest mitjà mentre se celebrava el judici, l’empresari de Jerez va ser capaç de muntar estafes piramidals, que ara han copiat molts financers, abans que ningú a Espanya sabés com es feien ni en què consistien.

 

Els sis germans Ruiz-Mateos ocupen des de fa més de 15 anys càrrecs de responsabilitat dins del grup familiar, encara que en la majoria d’empreses que controlen apareixen terceres persones sense vinculació personal com a testaferros, una pràctica molt habitual del clan de l’abella. Tots insisteixen a desmentir que estiguessin al corrent del que passava dins de les empreses i resumeixen les seves responsabilitats en informar el seu pare, encara que després els treballadors els identifiquin com les persones que donaven les ordres i supervisaven els balanços i els comptes.

 

N’hi ha que creuen que l’enfrontament familiar és l’últim engany dels Ruiz-Mateos i que els intents de culpar el progenitor només busquen deslliurar qualsevol membre del clan d’una entrada a la presó, ja que José María pare assegura tenir una malaltia degenerativa, que unida als seus 83 anys d’edat l’eximirien de dormir entre reixes.

 

POTS LLEGIR LA CRÒNICA COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides