El 70% dels polítics mai ha treballat a l’empresa privada

Segons el llibre '¡Mamá quiero ser político!' dels periodistes Sandra Mir i Gabriel Cruz, que revela com un dirigent del PP va col·locar 200 persones a dit
Fabra i Rajoy
Fabra i Rajoy

¡Mamá, quiero ser político! (La Esfera de los Libros, 2013) és un treball d’investigació dels periodistes Sandra Mir i Gabriel Cruz, recentment publicat, que indaga en la manera de fer i treballar de la classe política espanyola, amb exemples concrets sobre la veracitat de la seva formació acadèmica, la seva preparació professional i allò que han aconseguit durant la seva gestió.

 

Una de les dades que més crida l’atenció és que el 70% de les persones que ocupen càrrecs públics mai han treballat, ni a empreses privades ni gestionant els seus negocis, ni tampoc han passat cap prova per optar al càrrec que ocupen.

 

El llibre explica com s’ho ha fet Carlos Fabra i la seva família per ser un autèntic poder a Castelló durant els últims 130 anys i revela històries com la de José Luis Baltar, un diputat del PP d’Ourense que va col·locar prop de 200 persones del seu entorn en càrrecs públics diversos.

 

Altres perles revelades per ¡Mamá quiero ser político! són la ínfima mitjana de preguntes parlamentàries de la diputada del PP Andrea Fabra, filla del totpoderós Carlos; com el president Mariano Rajoy ha col·locat un amic seu en una plaça de registrador a la qual ningú més pot optar o com un ajuntament andalús va contractar un equip de futbol local com si fossin paletes.

 

“No diem que tots els polítics siguin dolents. Valorem la política i a qui hi es dedica. Sabem que alguns són honestos. Però la posada en valor comença des del propi examen”, ha apuntat Gabriel Cruz, un dels autors, al digital vozpópuli.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.