3.262 milions per a BCN-Pirineu 2022

Filtrat el dossier de la candidatura, que Trias estudia posposar ara als Jocs d'hivern del 2026 o 2030

Xavier Trias
Xavier Trias

Malgrat que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, obre ara a la porta a un ajornament de la presentació de la candidatura de Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d’hivern fins al 2026 o 2030, l’esborrany de la proposta per al 2022, que s’hauria de fer efectiva abans del 14 de novembre vinent, ja s’ha filtrat a diversos mitjans de comunicació.

 

Segons el diari El País, el pressupost de BCN-Pirineu 2022 ascendeix als 3.262 milions d’euros i preveu la millora de les connexions entre la capital catalana i el Pirineu, així com la construcció d’una vila olímpica a la Zona Franca. L’oficina tècnica de la candidatura, que lidera Enric Truñó, té previst reunir-se la setmana vinent amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) després de la sonada derrota de Madrid 2020.

 

El dossier filtrat als mitjans preveu la construcció d’un anell de velocitat (43 milions), un nou Palau Blaugrana que depèn del FC Barcelona (113 milions), cinc noves instal·lacions esportives a la Cerdanya (265 milions) i dues viles olímpiques: una a la Zona Franca (150 milions) i una altra desmuntable a la Molina (150 milions). També s’adaptarien altres equipaments com el Palau Sant Jordi o el Velòdrom d’Horta (63 milions).

 

Si finalment es presenta als Jocs d’hivern del 2022, Barcelona competirà amb Oslo i Munic. Totes dues ciutats han acceptat sotmetre la candidatura a referèndum per obtenir el suport ciutadà. L’alcalde Trias no tanca la porta a fer una consulta, com li ha demanat l’oposició, però emplaça primer a decidir el moment de presentació de la candidatura.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari