El fiscal denuncia la cúpula de Caixa Catalunya

Anticorrupció demana la imputació de Serra, Todó i 52 exdirectius més per aprovar "retribucions i indemnitzacions desproporcionades" als alts càrrecs
Serra i Todó
Serra i Todó

Unes hores abans que els treballadors de CatalunyaCaixa es manifestin a Barcelona en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta un 30% de la plantilla, la Fiscalia Anticorrupció ha atiat el conflicte en demanar la imputació de l’expresident, Narcís Serra, i l’exdirector general, Adolf Todó, i de 52 membres més del Consell d’Administració durant el 2010. El fiscal acusa la cúpula de l’entitat, abans Caixa Catalunya, d’obtenir “retribucions i indemnitzacions desproporcionades i alienes a la seva situació real de solvència”.

 

La Fiscalia acusa els 54 membres del Consell d’Administració, entre els quals hi ha representants sindicals, d’un delicte d’administració deslleial per haver aprovat al gener i octubre del 2010 augments de sou i indemnitzacions als membres del comitè de direcció “amb evident abús del càrrec, (…) en benefici propi i amb clar perjudici per a l’entitat, la qual cosa va contribuir a la seva greu crisi financera“.

 

L’escrit del fiscal Fernando Maldonado assegura que aquestes retribucions i indemnitzacions “han de ser investigades i més quan s’han produït en un entorn d’una greu crisi econòmica imperant en el nostre país”. La situació de Caixa Catalunya era ja crítica aquell 2010, any que es va fusionar amb les caixes de Tarragona i Manresa en què va haver de demanar 1.250 milions d’euros d’ajuda al FROB.

 

La delicada situació de l’entitat, ara nacionalitzada, no ha millorat i s’espera un nou rescat bancari de 13.000 milions, el requisit principal del qual, segons marca Brussel·les, és una reducció del 30% de la plantilla. El macro-ERO de CatalaunyaCaixa afecta doncs a uns 2.500 dels 7.200 treballadors, que estan convocats aquest mateix dijous a manifestar-se a Barcelona per minimitzar l’impacte de l’expedient.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides