Fins als 16 anys res de sexe

El Govern elevarà l'edat mínima per mantenir relacions sexuals, fins ara fixada en 13 anys
Sense títol
Sense títol

El Govern espanyol està preparant una reforma del codi penal en la qual, entre altres novetats, pretén augmentar el límit d’edat per mantenir relacions sexuals dels 13 anys als 16. L’executiu aprovarà aquesta mesura segurament aquest mes de setembre.

La modificació suposa que si un adult manté relacions sexuals amb un menor de 16 anys, encara que el sexe sigui consentit podria ser acusat d’abús, delicte penat amb entre dos i sis anys de presó. La reforma del govern preveu una excepció “quan l’autor sigui una persona propera a la víctima per edat i grau de desenvolupament o maduresa”, segons informa El País.

Fins ara, l’avantprojecte fixava l’edat en 15 anys, però el Ministeri de Sanitat ha demanat elevar-la fins als 16 anys. La ministra Ana Mato ja va defensar al Congrés aquesta modificació. D’aquesta manera, Espanya passarà de ser un dels països d’Europa amb una edat més baixa a l’altre extrem, alineant-se amb els d’una més alta. D’altra banda, el nou Codi Penal també elevarà l’edat mínima per contreure matrimoni dels 14 anys als 16.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari