Rajoy degrada Evo Morales

El president de Bolívia farà una roda de premsa a un hotel per la negativa del seu homòleg espanyol a fer-la conjunta
Rajoy i Evo Morales
Rajoy i Evo Morales

Sense aclarir si és perquè vol els mitjans de comunicació el més allunyats possible, o perquè no simpatitza amb els líders ‘bolivarians’, el president del Govern, Mariano Rajoy, s’ha negat a donar una roda de premsa conjunta amb el seu homòleg bolivià, Evo Morales, de visita a Espanya.

Moncloa ha qualificat la trobada de “visita de cortesia”. Com que no es tracta doncs d’una visita oficial, no hi ha prevista la roda de premsa que tradicionalment es fa amb els líders estrangers. Segons publica eldiario.es, fonts del Govern consideren que “no té sentit” organitzar la compareixença a les 21h del vespre, quan és previst que acabi la visita.

La versió local contrasta amb la donada per Bolívia, que qualifica la trobada de “reunió de treball”. Davant la negativa de Moncloa de comparèixer en seu oficial, l’ambaixada boliviana ha urgit un pla b, i realitzarà la roda de premsa posterior a un hotel.

Rajoy ja va alterar el procediment establert durant les rodes de premsa amb els líders estrangers que visiten Espanya i, al juliol, es va saltar l’ordre pactat pels periodistes per preguntar directament al redactor del diari ABC, en comptes de la redactora de El Mundo, perquè l’interpel·lés sobre el cas Bárcenas.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari