Els nous indults del Govern

Un mosso condemnat per agressió i detenció il·legal i una empleada del PSOE malversadora, entre els 14 perdonats pel ministre de Justícia
Gallardón
Gallardón

El Consell de Ministres va aprovar 14 nous indults el divendres passat, que aquest dimarts han estats publicats en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Entre els recents indultats pel govern de Mariano Rajoy, destaquen una empleada del PSOE condemnada per malversació i un mosso que va agredir i detenir il·legalment una persona gran, així com falsificadors de moneda, estafadors i narcotraficants.

 

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha signat l’indult de l’agent dels Mossos d’Esquadra Luis Fuentes Chanes, condemnat al 2012 a quatre anys d’inhabilitació per agredir, causant-li lesions a l’esquena i el canell, i detenir sense identificar-se com a policia un veí de plaça de pàrquing que fotografiava l’aparcament irregular de l’indultat, a Cornellà de Llobregat. La pena ha estat rebaixada a dos anys de suspensió, el que permet al mosso recuperar la plaça.

 

L’executiu també ha indultat María Dolores Mateos, membre de l’executiva del PSOE de Sevilla que va obtenir plaça pública al Servei Andalús d’Ocupació sense necessitat de fer oposicions. Va ser condemnada per malversació per no tornar al jutge un cotxe de la marca BMW del qual era dipositària després d’un embargament. La rebaixa de la pena de 3 a 2 anys li permet evitar la presó.

 

El Govern també ha aprovat els indults, en forma de rebaixa de la pena per sota del llindar de la presó, a sis traficants de drogues, un falsificador de moneda, un estafador, entre altres perdonats per afers menors.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari