“Devastadora” pujada de l’IVA cultural

El sector de la cultura llangueix quan es compleix un any de l'increment de la taxa fins al 21%
Sense títol
Sense títol

Un any després de l’entrada en vigor de la pujada de l’IVA que grava els productes culturals fins al 21%, diversos sindicats del sector han afirmat en un comunicat que l’increment ha suposat un “veritable atemptat contra la producció cultural i contra l’existència mateixa de la cultura”. Actors, tècnics i guionistes han preguntat al govern espanyol qui s’ha beneficiat d’aquesta modificació fiscal que no ha aconseguit el seu objectiu de recaptar més diners.

 

“Una avaluació anual permet afirmar sense dubtes que l’objectiu econòmic no s’ha complert” malgrat “l’entusiasme recaptador dels primers mesos”, han afirmat en un comunicat la Unió d’Actors i Actrius de Madrid, el sindicat de tècnics audiovisuals TACEE i el de guionistes ALMA, que ha estat enviat a l’executiu de Mariano Rajoy.

 

Els sindicats culturals consideren que la mesura ha tingut un efecte “devastador” en el mercat: més de 4.000 llocs de feina menys en teatre, cine i televisió; 320 teatres i 150 sales de cinema tancades i un 35% de gires de músics cancel·lades en els darrers 12 mesos.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari