Noves retallades en Ensenyament

Rigau deixa sense contractar més de 500 interins fins que comenci el curs
Irene Rigau
Irene Rigau

El Departament d’Ensenyament de Catalunya ha tornat a deixar sense cobrir les places alliberades dels representants sindicals, que no s’ompliran fins al 9 o 10 de setembre, de manera que els mestres o professors que les ocupin no tindran temps de preparar el curs escolar. La novetat d’aquest any és que la Conselleria presidida per Irene Rigau ha repetit la mateixa estratègia amb les places del professorat que es jubila aquest curs, tot i saber que aquestes vacants es produirien des de fa tres mesos.

D’aquesta manera, Rigau estalvia diners i recursos provocant malestar en els centres ja que aquesta setmana és fonamental per organitzar i preparar el nou curs escolar que comença el dia 12 de setembre. Aquest estalvi és més important a d’altres comunitats autònomes, com l’Aragó, on la Conselleria d’Ensenyament no contracta cap interí fins el començament del curs, de manera que s’estalvia el seu sou durant 11 dies.

El que sí que és exclusiu de Catalunya és que les places dels alliberats sindicals són ocupades per treballadors amb una jornada parcial, del 86% i finalitzaran el dia 30 de juny amb la corresponent reducció de sou. Decisió que va adoptar el Govern de la Generalitat unilateralment, empitjorant les condicions laborals del professorat català. Marc Sangüesa, portaveu de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ha considerat que amb aquesta mesura “el Govern de la Generalitat demostra que té altres prioritats que no l’educació pública, doncs l’estalvi que aconsegueixen és mínim” i al mateix temps provoquen greus perjudicis per als centres.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari