Bauzá: el farmacèutic que no paga les farmàcies

El deute amb les apotecaries és de 32,5 milions d'euros
Mas_Pujol_T997
Mas_Pujol_T997

El president del Govern de les Illes, José Ramón Bauzá, deu ara com ara 32,5 milions d’euros a les farmàcies de l’arxipèlag. Bauzá, a part de polític, és llicenciat en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid i és el propietari d’una apotecaria al municipi mallorquí de Marratxí.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) ha fet públic el deute que té amb ells l’Executiu i és que la xifra “augmenta dia a dia mentre el col·lectiu farmacèutic illenc segueix avançant els medicaments dels ciutadans”.

En aquest sentit, des del COFIB esperen que “l’Administració autonòmica faci efectiu el pagament de les quantitats que deu tant a les oficines de farmàcia com a tots els sectors de les Illes que estiguin pendents de pagament”. Només així, tots i cada un dels professionals “que treballem per a aquesta Comunitat podrem seguir exercint les nostres funcions de forma eficaç i en benefici de tots els ciutadans de les nostres illes”.

El juny de 2012, el col·lectiu de farmacèutics de les Illes ja es va acollir al pla de pagament de proveïdors del Govern espanyol, rebent 54 milions d’euros que la Conselleria de Salut endeutava des de 2011.

Pendent dels tribunals
Actualment la polèmica sobre Bauzá i la seva farmàcia és la presumpta incompatibilitat per ser president i alhora titular de la farmàcia i d’altres negocis privats, com per exemple una empresa de vins. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha acceptat la demanda presentada pels partits de l’oposició per determinar si el president del Govern incompleix la Llei d’Incompatibilitats. Ara el Govern té fins a mitjans de setembre per remetre un escrit al jutge.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari